Sistem de ventilatie cu recuperarea caldurii

Sistem de ventilatie cu recuperarea caldurii

Sistemul de ventilatie cu recuperarea caldurii, ajuta la mentinerea unei bune calitati a aerului interior (ventilație, filtrare, reglarea umiditatii, etc.). Sistemul elimina aerul viciat din interiorul casei si il inlocuieste.

Pentru o eficienta energetica si un confort termic placut, trebuie sa avem in vedere toti factorii implicati in generarea si pastrarea unui climat confortabil. Confortul termic este dat de temperatura aerului, umiditatea si improspatarea acestuia. Deoarece petrecem intre 60% si 90% din viata noastra in interiorul cladirilor (acasa, la birou, la scoala), calitatea aerului din cladiri are un rol foarte important pentru sanatatea si traiul individului.Factorii care genereaza eficienta energetica si confortul termic sunt:

1. Sistemul de izolare a peretilor exteriori
Folosirea materialelor izolante cu proprietati de corectare a umiditatii si cu un coeficient ridicat, fonic si termic, reprezinta un factor important in obtinerea performantei energetice la interior.

2. Alegerea unui sistem de incalzire eficient energetic
Sistemul de incalzire trebuie sa fie durabil, adaptat bransamentelor existente, sa implice costuri cat mai reduse de incalzire si, totodata, sa ofere cel mai bun confort termic.

3. Aerisirea si ventilatia aerului de la interior
Utilizarea unitatilor de ventilatie si filtrare a aerului viciat, cu recuperarea caldurii. Dimensionarea corecta a sistemului se face in functie de volumul de aer al spatiului ventilat, numar de persoane, destinatie, cerinte speciale si alte normative.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt special proiectate pentru a improspata in permanenta aerul din spatiile interioare. Recuperarea caldurii se face printr-un schimbator de caldura cu flux incrucisat sau in contracurent.


ventilatie cu recuperarea Smart

Beneficiile sistemului de ventilatie cu recuperarea caldurii

1. Improspateaza aerul din interior permanent,
2. Elimina sau dilueaza substantele nocive, dioxidul de carbon si retin praful,
3. Asigura in incapere temperaturi si umiditati ale aerului care sa corespunda cerintelor de confort,
4. Reduc consumul de energie necesara incalzirii,
5. Functionare silentioasa,
6. Mentin temperatura optima.

Functionarea se bazeaza pe faptul ca sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura extrag aerul poluat din interiorul spatiului, cu ajutorul ventilatiei, si face aportul cu aer proaspat preincalzit in schimbatorul de caldura. Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura este dotat cu filtre pentru retinerea impuritatilor, in diferite grade de filtrare, in functie de necesitati.

Sistemele de ventilatie cu recuperator ceramic cu flux alternant sunt aproape invizibile, cu un consum mic de energie (2-8 W), silentiozitatea deosebita (de la 12 dB) cu un grad mare de izolare a zgomotului exterior (49dB) le face ideale pentru cei mai pretentiosi si rafinati beneficiari.

Automatizarea performanta permite controlul optim al ventilatiei, cu senzor de umiditate inclus, putand controla unitatile din intreaga locuinta. Acestea functioneaza alternant, evacuare/admisie, in cicluri de 35-70 de secunde si asigura protectie automata la inghet, putand functiona pe plaje mari de temperatura, -25/+50grade Celsius.

Contacteaza-ne si solicita oferta de pret