In functie de posibilitatile de racordarea la retelele de utilitati (energie electrica, apa si gaz), se va alege sistemul de incalzire / racire a spatiului interior.
Pentru a stabili formula corecta de incalzire, trebuie sa tinem cont si de suprafata construita, de nevoile fiecarui beneficiar si sa adaptam sistemul in functie de specificul constructiei.
Nu o sa discutam despre sistemul de racire, deoarece casele A Frame proiectate de echipa noastra nu au nevoie de sistem de racire pe teritoriul Romaniei. Daca vor fi amplasate in zona Dobrogei, acestea vor avea nevoie de sistem de racire, doar daca, ziua vor fi deschise permanent geamurile si usile construictiei.
1. Termosistemul peretilor de la exteriori,
2. Aerisirea si ventilatia aerului de la interior,
3. Alegerea unui sistem de incalzire eficient energetic.
Dupa o analiza amanuntita a posibilitatilor de incalzire in cazul constructiilor A Frame, in randurile de mai jos gasiti o detaliere a sistemelor de incalzire in functie de racordarea la retelele de utilitati.
A. Pentru constructiile cu acces la utilitati (prosumatoare), unde necesarul de energie electrica este compensat de fluxul de energie produs de sistemul autonom hibrid (eolian si fotovoltaic) si varsat in retea, avem la dispozitie mai multe tipuri de centrale pe combustibil disponibil in fiecare locatie.
In cazul caselor cu acces la utilitati, sistemele de incalzire vor beneficia de monitorizare si control Smart.
1. Sisteme de incalzire electrice
(centralele electrice, panouri radiante si/sau incalzirea prin pardoseala)
2. Pompe de caldura SOL / APA / AER
3. Centrale termice pe gaz sau GPL
(calorifere din fonta sau aluminiu)
B. In cazul constructiilor ridicate pe terenuri izolate (fara acces la utilitati), in functie de suprafata totala a constructiei, recomandarea noastra este sa fie utilizata o centrala pe lemne, care va asigura tot confortul termic si al apei menajere cu o cheltuiala minima (raport eficienta / costuri) si un efort redus dpdv al alimentarii acesteia. In cazul constructiilor cu suprafete reduse, un godin sau un termosemineu poate rezolva necesarul de energie termica, utilizand resurse accesibile.
In cazul caselor fara acces la utilitati, sistemele de incalzire vor beneficia doar de monitorizare Smart, cu ajutorul informatiilor furnizate de senzori.
1. Centralele termice pe lemn,
2. Centrale termice GPL,
3. Termosemineu sau godin.