Casa autonoma energetic Smart

Casa autonoma energetic Smart

Conceptul casei autonome in lumea moderna este deja un proiect perfect fezabil. Din cauza haosului din sectorul energetic (crestere nejustificata a tarifelor) si dorinta oamenilor de a asigura flux continuu de electricitate si caldura, atentia este orientata spre autonomie energetica.

Sistemul hibrid EPG iti permite sa alegi locatii inedite pentru amplasarea casei, locatii care nu permit intotdeauna racordarea la retelele de energie electrica, apa si gaz. Traiul intr-o casa independenta energetic inseamna si costuri lunare mult mai mici - in cazul de fata inexistente !

Sistem hibrid de producere a energiei electrice EPG

Sistemul hibrid EPG (eolian, panouri solare, generator bezina) produce energie electrica, folosind o turbina eoliana, un set de panouri fotovoltaice si pentru a fi asigurata o functionalitate continua, se va utiliza si un generator electric pe benzina care sa asigure avariile. Energia produsa este stocata in baterie de acumulatori de mare capacitate 48V si transformata cu ajutorul invertorului in 230 V.

Sistemele sunt configurate personalizat in functie de tipul constructiei, necesar / suprafata si consum, posibilitati de racordarea la retelele de utilitati (dupa caz) si potentialul energetic al terenului.


Autonomie energetica Smart

Sistem hibrid OFF-Grid

In cazul constructiilor ridicate pe terenurile izolate (fara acces la utilitati), casele sunt 100% independente energetic. Sistemul hibrid EPG sustinut de combustibili alternativi in functie de preferintele beneficiarului, poate asigura intregul confort pentru o viata verde.

Sistem hibrid off-grid EPG - 6Kw


Sistemul poate alimenta continuu consumatorii casnici dupa cum urmeaza:

Consumatori permanenti:

- Sistem iluminat interior
- Sistem monitorizare Smart
- Sistem ventilatie aer curat
- Sistem monitorizare video
- Echipamente electrocasnice
- Frigider
- Congelator
- 2-3 calculatoare, 2-3 TV,
- Pompa de apa
- Control centrala gaz / lemn / peleti

Consumatori individuali:

- Masina de spalat rufe
- Masina de spalat vase
- Boiler electric
- Scule de lucru (flex, bormasina, betoniera, echipament tocare deseuri, etc.)

Autonomie energetica

Sistem hibrid ON-Grid

Pentru case cu acces la utilitati (prosumatoare), am proeictat casa cu consum de energie zero !
Consumul energiei va fi compesat cu productia de energie alternativa, anuland prin compesare facturile lunare. Energia electrica produsa se varsa in retea, iar consumul se anuleaza prin compesare.

Sistem hibrid ON-Grid EP - 12Kw

Sistemul acopera integral consumul de energie electrica al unei locuinte de peste 250 mp, incalzita cu centrala electrica prin compensare.