Amenajare cabana A-frame

Amenajare cabana A-Frame

8 idei pentru rafturile de carti sau biblioteca intr-un A-frame

Desi traim intr-o lume a super tehnologizarii, plina de smartphone-uri, tablete si tot felul de gadget-uri care ne permit accesul la informatii printr-o simpla apasare de buton, cartile au inca farmecul lor, iar iubitorii de lectura stiu clar despre ce vorbesc.
Nimic nu se compara cu seara in care renunti la telefon, la calculator, te asezi in fotoliul sau canapeaua ta si te afunzi in lumea fabuloasa a cititului. Dispare orice agitatie, te relaxezi cu adevarat, te regasesti, esti tu cu tine.

Pornind de la ideea cititului este clar ca ai nevoie de un colt unde sa iti tii cartile, dedicat lieraturii, de unde sa ai posibilitatea sa iei din cand in cand o carte, sa citesti. Si, pentru ca vorbim de amenajarea unei biblioteci intr-o casa de tip A-frame, sa vedem ce posibilitati avem, tinand cont de faptul ca arhitectura interioara, unghiurile unei astfel de locuinte, nu sunt la fel de permisive ca intr-o constructie traditionala.

Cum va arata designul bibliotecii depinde de nevoile tale, de pasiuni, de stilul de viata si nu in ultimul rand de dimensiunile A-Frame-ului.

Idei de amenajare A Frame la interior

Exista posibilitatea realizarii unei biblioteci chiar pe peretii inclinati, pastrand linia arhitecturala a acestora. O biblioteca tip A va imbraca si va conferi spatiului o nota de intimitate deosebita, fiind un fel de "the books gate" catre lumea de dincolo de coperte.
Ai posibilitatea sa vii cu un lemn in contrast peste peretii albi de rigips sau peste lambriul deja existent al tavanului, jucandu-te astfel cu cromatica si texturile interioare.


Ideii de amenajare A-Frame

Intr-un colt al livingului se poate amenaja o biblioteca cu rafturi pentru carti, dar si cu o baza de depozitare diverse alte lucruri. Aceasta va avea deasemeni o forma specifica arhitecturii casei, cu unghiuri clare si bine definite.
Inaltimea bibliotecii este pana la urmatorul nivel, astfel incat si dormitorul deschis de la etaj sa beneficieze de estetica rafturilor cu carti.


biblioteca intr-un A-Frame

Peretii interiori care delimiteaza dormitorul sau orice alta incapere pot fi si ei transformati intr-o biblioteca cu dulapuri de depozitare la baza. Aceasta varianta este una cat se poate de estetica dar si utila, lasand un spatiu generos in restul incaperii.

biblioteca intr-un A-Frame
biblioteca intr-un A-Frame

Biblioteca la geam sau cea care incorporeaza fereastra, o alta varianta extrem de interesanta, care salveaza mult spatiu si inlocuieste draperiile traditionale.
In plus pervazul ferestrei isi modifica latimea considerabil asa incat apare spectaculos unul dintre cele mai bune locuri de citit din casa.


biblioteca intr-un A-Frame

Minibiblioteca de sub scara. Spatiul de sub scara poate fi valorificat in nenumarate moduri. Realizarea unui raft de carti in aceasta zona este cat se poate de binevenita, avand si un efect de delimitare a spatiului.


biblioteca intr-un A-Frame

Biblioteca minimalista sau rafturile la sol sunt deasemeni o varianta optima, avand avantajul ca deasupra pot fi asezate diferite obiecte ornamentale si poate fi conceputa pe intreaga lungime a incaperii, chiar pe sub fereastra.


Vezi mai multe propuneri de interior design pentru contructile, tip A pe A-Frame Romania

Aboneaza-te la newsletter-ul AFrame Romania !